partners

Image

Duurzaam Menterwolde
De coöperatieve vereniging Duurzaam Menterwolde U.A. is één van de oprichters van SunBrouck. Deze coöperatieve vereniging is opgericht op 16 oktober 2013. Duurzaam Menterwolde wil besparingen op energiegebruik en productie van duurzame energie in de voormalige gemeente Menterwolde in een versnelling brengen. De coöperatie probeert dit te bereiken door dorpsverenigingen, lokale groepen en burgers middels voorlichting, educatie en sessies te ondersteunen bij het lokaal opzetten van projecten en het activeren van ingezetenen. Duurzaam Menterwolde is onderdeel van een bredere beweging in Groningen en in Noord-Nederland.

Website: https://www.duurzaammenterwolde.nl/


Groninger Energiekoepel
De Groninger EnergieKoepel (GrEK) is in september 2013 als een coöperatieve vereniging U.A. opgericht. GrEK is opgericht door verschillende dorpsverenigingen om kennis en ervaring met energievraagstukken te delen. GrEK helpt bij het opwekken en besparen van energie. GrEK heeft meer dan 30 leden en ondersteunt energiecoöperaties in Groningen. GrEK helpt bij het leren begrijpen van regelingen, het aanvragen van subsidies en het doorrekenen van business cases. Er liggen veel standaardproducten klaar, zoals standaard rekenmodellen, statuten, deelnemers- en opstalovereenkomsten, interessepeilingen, flyers en dergelijke.

Website: http://greksite.wixsite.com/grek

Image

Image

Energie VanOns
In Groningen Friesland en Drenthe fungeert Energie VanOns (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam) als nutsbedrijf en leverancier van duurzame energie. Ook Energie VanOns is een coöperatieve vereniging U.A. en is opgericht in april 2013. Deze coöperatie kan statutaire slechts drie leden hebben, uit iedere provincie één. GrEK is het Groningse lid van Energie VanOns. De energie die SunBrouck opwekt, wordt geleverd aan Energie VanOns.

Website: https://energie.vanons.org/