locatie

Het zonnepanelenpark SunBrouck is gerealiseerd op de voormalige crossbaan aan de Industrieweg in Zuidbroek. Het terrein is eigendom van de gemeente Midden-Groningen. SunBrouck pacht de grond van de gemeente. Op de crossbaan zijn 1.795 panelen geplaatst: 1.400 van SunBrouck en 395 panelen van SunBrouck 3.0. Dat levert een totaal vermogen op van ruim 450 kWp: 350 kWp van SunBrouck en 100 kWp van SunBrouck 3.0.

Image

Op onderstaande foto is het park vanuit de lucht te zien. Er liggen op dat moment 1.400 panelen. Rechts naast de panelen en er boven legt Duurzaam Menterwolde haar panelen aan. Inmiddels zijn er aan de voorkant twee rijen met panelen geplaatst.

Image

Op de locatie wordt een zogenaamd grondgebonden zonneweide aangelegd. Dit betekent dat de zonnepanelen in een frame vlak boven de grond worden geplaatst. Bij een zonneweide zijn er doorgaans twee mogelijkheden, de zonnepanelen in een zuid opstelling monteren of in een oost-west opstelling. Vanwege de ligging van het park in Zuidbroek is gekozen voor een zuid opstelling.

Onderstaande foto is gemaakt op het zonnepark van SunBrouck en laat zien hoe een grondgebonden zonneweide er uit ziet.

Image