locatie

Het zonnepanelenpark SunBrouck is gerealiseerd op de voormalige crossbaan aan de Industrieweg in Zuidbroek. Het terrein is eigendom van de gemeente Midden-Groningen. SunBrouck pacht de grond van de gemeente. Op de crossbaan zijn 1.795 panelen geplaatst: 1.400 van SunBrouck en 395 panelen van SunBrouck 3.0. Dat levert een totaal vermogen op van ruim 450 kWp: 350 kWp van SunBrouck en 100 kWp van SunBrouck 3.0.

Image

Op onderstaande foto's is het park vanuit de lucht te zien. Het park is vol met 1.400 panelen van SunBrouck, 395 panelen van SunBrouck 3.0 en 1.648 panelen van Duurzaam Menterwolde. Op de eerste foto zijn de eerste 800 panelen van SunBrouck te zien. Daar zijn later aan de bovenkant twee rijen met in totaal 600 panelen bijgeplaatst. SunBrouck 3.0 heeft twee rijen aan de onderkant gevuld en Duurzaam Menterwolde twee rijen aan de bovenkant en de ruimte rechts naast de  SunBrouck-panelen gevuld. Links van het park van SunBrouck ligt het zonnepark van Innovatief Meeden.

Er is ook een filmpje gemaakt met een drone. Deze is te zien via YouTube door hier te klikken.

Image
Image
Image
Image

Op de locatie wordt een zogenaamd grondgebonden zonneweide aangelegd. Dit betekent dat de zonnepanelen in een frame vlak boven de grond worden geplaatst. Bij een zonneweide zijn er doorgaans twee mogelijkheden, de zonnepanelen in een zuid opstelling monteren of in een oost-west opstelling. Vanwege de ligging van het park in Zuidbroek is gekozen voor een zuid opstelling.

Onderstaande foto is gemaakt op het zonnepark van SunBrouck en laat zien hoe een grondgebonden zonneweide er uit ziet.

Image